Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Παρολίγον ατύχημα με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Παρολίγον ατύχημα με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ρόδου

0
Dodekanisos

Απεφεύχθησαν τα χειρότερα το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδου,όταν αεροπλάνο που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος-Κατοβίτσε Πολωνίας, με εξαμελές πλήρωμα και (195) επιβάτες,κύλησε ανεξέλεγκτο όταν αφαιρέθησαν οι τάκοι ακινητοποίησής του από τον χώρο στάθμευσης.

Το αεροπλάνο στο οποίο  είχαν ήδη επιβιβαστεί πλήρωμα κι επιβάτες, κατέληξε εκτός διαδρόμου και τελικά ακινητοποιήθηκε.

Αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπουν οι κανονισμοί ασφαλείας και στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα και ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι, ώστε να επιβλέψουν την ασφαλή έξοδο – αποβίβαση  των επιβατών.

Μετά την μετακίνηση των επιβατών στον προορισμό τους με άλλη πτήση, ακολούθησε έλεγχος του αεροπλάνου που κατέδειξε βλάβη στο σύστημα πέδησης.

Ακολούθησε εξονιχυστικός τεχνικός έλεγχος κι αφού έγιναν οι απαραίτητες επισκευές, το αεροπλάνο αναχώρησε χωρίς επιβάτες για την Πολωνία.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό:

Στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών του έναντι αεροδρομίου, αεροπλάνο που θα εκτελούσε την πτήση Ρόδος – Κατοβίτσε Πολωνίας, με εξαμελές πλήρωμα και (195) επιβάτες, κατά την έναρξη της εκκίνησής του από το χώρο στάθμευσης για το διάδρομο απογείωσης, μόλις αφαιρέθηκαν οι τάκοι ακινητοποίησης κύλησε προς μπροστά, με αποτέλεσμα το ρινικό σύστημα προσγείωσής του να εισέλθει σε χωμάτινη έκταση και να ακινητοποιηθεί. Επιβάτες αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος και θα μεταβούν στον προορισμό τους με άλλες πτήσεις. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments