Ωμή απειλή Ζελένσκυ προς τη Δύση με συνέντευξη του στον Economist

0
Dodekanisos

Aπειλεί εμμέσως πλην σαφώς τη Δύση με αποσταθεροποίηση ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Είναι κάτι που προκύπτει κατά την διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης του για τον Economist. Μιλώντας για τις χώρες που σκέφτονται να μειώσουν τη βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο προς την Ουκρανία, προειδοποίησε ότι «εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες είναι ικανοί να αποσταθεροποιήσουν τη Δύση».

«Η μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία θα παρατείνει μόνο τον πόλεμο. Και αυτό θα δημιουργούσε κινδύνους για τη Δύση στην αυλή της. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πώς θα αντιδράσουν εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες όταν εγκαταλείψουν τη χώρα τους».

«Οι Ουκρανοί γενικά συμπεριφέρθηκαν καλά και είναι πολύ ευγνώμονες σε όσους τους προστάτευσαν. Δεν θα ξεχάσουν αυτή τη γενναιοδωρία. Αλλά δεν θα ήταν καλά νέα για την Ευρώπη εάν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους σε μια γωνιά».

Το διαδίκτυο πήρε φωτιά με τα σχόλια του Ζελένσκυ και ορισμένοι διαδικτυακοί σχολιαστές σημείωσαν την εκπληκτικά ωμή και επιθετικά καταγγελτική ρητορική του, λέγοντας ότι φαίνεται να απειλεί την Ευρώπη με τρομοκρατία εάν η Ουκρανία δεν πάρει τον δρόμο της. Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Ζελένσκι απέρριψε εντελώς την ιδέα ενός συμβιβασμού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πόλεμος θα διαρκέσει «όσο η Ρωσία παραμένει στο ουκρανικό έδαφος», λέει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments