Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Όλα είναι μες το παιχνίδι

Όλα είναι μες το παιχνίδι

0
KUPRIOTIS2
Dodekanisos
Είναι λογικό όταν πιέζεσαι και δουλεύεις σκληρά και πολλές ώρες να περιμένεις και το ανάλογο αποτέλεσμα, και όταν δεν το βλέπεις… να ξεσπάς. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Μιχάλη Κυπριώτη που το πισωγύρισμα της ομάδας του στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με τη Χάλκη τον έκανε να γίνει λίγο πιο αυστηρός, από ότι ίσως θα έπρεπε, και να τα “ψάλλει” σε κάποιους ποδοσφαιριστές του. Η απογοήτευση του από την απόδοση κάποιων παιχτών από τους οποίους περίμενε περισσότερα, τον έκανε να μιλήσει με σκληρά λόγια στον τύπο , κάτι που μετά από εκτενή συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους ,κατάλαβε πως ναι μεν έχει δίκιο , αλλά ένα δίκιο έχουν και εκείνοι από την πλευρά τους , καθώς η κούραση των προπονήσεων και των αλεπάλληλων φιλικών τους έχει επηρεάσει αγωνιστικά. Ο Μιχάλης Κυπριώτης ως γνωστόν είναι ένας προπονητής που δε δέχεται την μετριότητα από κάποιους ποδοσφαιριστές αποδεδειγμένης αξίας που γνωρίζει πολύ καλά πόσα μπορούν να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο , ενώ παράλληλα είναι απαιτητικός και τελειομανής, κάτι που τον κάνει να γίνεται αυστηρός τόσο με τον ίδιο του τον εαυτό , όσο και με αυτούς που συνεργάζεται. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά λοιπόν είναι απόρροια όλων αυτών των πραγμάτων και θεωρείται δικαιολογημένη, αφού όταν δίνεις συνεχώς… περιμένεις και να πάρεις. Το news12 θέλησε να μιλήσει  με τον κόουτς της Δόξας για το ξέσπασμα της περασμένης εβδομάδας , αφού πλέον έχει επέλθει η ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου και έχουν αποκατασταθεί αμφότερα οι σχέσεις των δύο πλευρών μετά από σειρά αμοιβαίων εξηγήσεων. Ο έμπειρος τεχνικός εκτός από το να εξηγήσει τα όσα έγιναν και να δώσει τη σωστή διάσταση των πραγμάτων γύρω από την παραφιλολογία που δημιουργήθηκε , τόνισε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση ότι από κάποιους παίχτες  μεγαλύτερη κλάσης και αξίας περιμένει περισσότερα…Χαρακτηριστικά δήλωσε:
Την περασμένη εβδομάδα ήμουν λίγο αυστηρός προς τους ποδοσφαιριστές μου με τις δηλώσεις μου στον τύπο, αλλά ήταν ένα ξέσπασμα της κούρασης και της αγωνίας που έχω, καθώς δουλεύουμε πολύ σκληρά όλοι στις προπονήσεις και περιμένω από φιλικό σε φιλικό να βλέπω βελτίωση. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Χάλκη είδα ένα πισωγύρισμα όχι όσο αναφορά την γενική εικόνα της ομάδος και την απόδοση της,  αλλά κυρίως στο κομμάτι της αγωνιστικής πειθαρχίας , κάτι που με ενόχλησε πολύ καθώς όσον γνωστόν είναι τελειομανής και επειδή δίνω και τη ψυχή μου σε αυτό που κάνω περιμένω και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ίσως όμως ήμουν περισσότερο αυστηρός από ότι θα έπρεπε, αλλά γεγονός ότι βρίσκομαι καθημερινώς  πέντε ώρες μέσα στο γήπεδο (προπονεί το εφηβικό και το παιδικό τμήμα εκτός από την πρώτη ομάδα) με κάνει να αφοσιώνομαι στο στόχο μου και κάθε παρεκτροπή από αυτών μου προσθέτει περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα κάποιες φορές να ξεσπάω. Πλέον όμως έχει επέλθει η ηρεμία στα αποδυτήρια, αφού συζήτησα διεξοδικά με τους παίχτες μου και δώσαμε αμοιβαίες εξηγήσεις”.
Kαι συνέχισε λέγοντας:
“Από κάποιους ποδοσφαιριστές με ποιότητα δε θέλεις να βλέπεις μέτριο θέαμα και αυτό ήταν που με ενόχλησε περισσότερο, γιατί στο συγκεκριμένο παιχνίδι υστερήσαμε σε θέματα τακτικής και σε κάποια πράγματα που προσπαθώ να περάσω εγώ στις προπονήσεις. Θεωρώ υπερβολική την αντίδραση μου, ξέσπασμα κατά κάποιο τρόπο μιλώντας στο τύπο, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί από αγώνα σε αγώνα, και το πισωγύρισμα της περασμένης εβδομάδας όπως ήταν φυσικό με εξέπληξε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινώς ώστε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος και σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης για μια πορεία “έκπληξη” στο φετινό πρωτάθλημα που είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων. Σήμερα μάλιστα είναι και η κλήρωση της Α κατηγορίας και αυτό που εγώ θα ήθελα είναι το πρώτο μας παιχνίδι να είναι εκτός έδρας, έτσι ώστε η γηπεδούχος ομάδα να έχει το περισσότερο άγχος, αφού ως γνωστόν στην αρχή του πρωταθλήματος όλες οι ομάδες έχουν άγχος και αγωνία , κακός συνδυασμός για να πάρεις το αποτέλσμα που θέλεις”.
Τέλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή πορεία σε όλες τις ομάδες και καλή χρονιά λέγοντας τα εξής:
” Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες και ένα καλό πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με όσο το δυνατόν λιγότερα έκτροπα”.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως η διοίκηση της Δόξας Ψ. μαζί με τον προπονητή Μιχάλη Κυπριώτη κατάφεραν να μαζέψουν μέσα σε δεκαπέντε μέρες τριάντα πέντε παιδιά ,τα οποία χώρισαν σε Παιδικό (2001-2004) και Εφηβικό (1997- 2007) τμήμα, και έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις με απώτερο σκοπό η Δόξα να αποκτήσει μέλλον και να γίνει αυτάρκης, έτσι ώστε να μη χρειάζεται κάθε χρόνο να αγοράζει 6-7 παίχτες , αλλά να προχωράει μόνο σε 2-3 απαραίτητες προσθήκες σε θέσεις που πονάει.

Σοφία Κασιώτη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments