Αρχική Videos “Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να μείνουν χωρίς ρεύμα αν είναι να ενταχθούν...

“Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να μείνουν χωρίς ρεύμα αν είναι να ενταχθούν στην ΕΕ!”

0

Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να υπομείνουν τους περιορισμούς της ηλεκτρικής ενέργειας και της θέρμανσης για χρόνια, εάν τελικά επιτραπεί στη χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ, δήλωσε η Olena Zelenski. Μιλώντας στο BBC μετά από εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, η Ζελένσκα είπε ότι οι Ουκρανοί είναι «έτοιμοι να αντέξουν» έναν τσουχτερό κρύο χειμώνα, αν τους επιτραπεί να γίνουν μέλη της ΕΕ.

Η σύζυγος του προέδρου Volodymyr Zelenskiy επικαλέστηκε μια πρόσφατη έρευνα που φέρεται να έδειξε ότι το 90 τοις εκατό των Ουκρανών θα υπομείνουν δύο ή τρία χρόνια έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης εάν η χώρα γινόταν αργότερα μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ. Είχαμε τόσες πολλές τρομερές προκλήσεις, είδαμε τόσα πολλά θύματα, τόσες καταστροφές, που οι διακοπές ρεύματος δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί – είπε.

Με την ενθάρρυνση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ τον Φεβρουάριο και έγινε δεκτή ως υποψήφια για ένταξη τον Ιούνιο. Ωστόσο, το Κίεβο δεν μπορεί να ενταχθεί στο μπλοκ ενώ βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση με τη γείτονά του. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει στην Ουκρανία, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και φυσικού αερίου κλείνουν. Ένα κύμα μεγάλων επιθέσεων με ρουκέτες σε εγκαταστάσεις υποδομής αναφέρθηκε την Τετάρτη στο Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Λβιβ και άλλες πόλεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments