Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρατείνονται για έξι μήνες

0
Dodekanisos

Σε εξάμηνη παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024 προχώρησε το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σήμερα, το Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το Συμβούλιο σε επίσημη δήλωση που εξέδωσε και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Οι κυρώσεις αποτελούνται επί του παρόντος από ένα ευρύ φάσμα τομεακών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο, τη χρηματοδότηση, την τεχνολογία, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα είδη πολυτελείας. Καλύπτουν επίσης: την απαγόρευση εισαγωγής ή μεταφοράς θαλάσσιου αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στην ΕΕ, την αποσύνδεση πολλών ρωσικών τραπεζών και την αναστολή των ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων και αδειών πολλών ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης».
Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις οι ποίες επιβλήθηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014, εντάθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022. Από τότε μέχρι και σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει για συνολικά έντεκα πακέτα κυρώσεων και συνεχίζει απτόητη παρά το ότι αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την αντίθεση τους υποστηρίζοντας ότι το μόνο που κάνουν είναι κακό στους Ευρωπαίους πολίτες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments