“Ο Ζελένσκυ …πολωνοποιεί την Ουκρανία για να μείνει και άλλο στην εξουσία”

0
Dodekanisos

Για μια προσπάθεια «πολωνοποίησης» της Ουκρανίας εκ μέρους του Ζελένσκυ κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βάτσεσλαβ Βολόντιν. «Αυτός είναι ο τρόπος που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram.

«Ο Ζελένσκι κάνει μια προσπάθεια κατάληψης της Ουκρανίας από την Πολωνία ελπίζοντας σε αντάλλαγμα ότι τα αφεντικά του, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία περισσότερο», έγραψε χαρακτηριστικά.
«Σε αυτόν τον βαθμό, εγκρίθηκε ένας νόμος που ουσιαστικά εξισώνει τους Πολωνούς με τους Ουκρανούς, παρέχοντάς τους το ίδιο σύνολο δικαιωμάτων – διαμονή χωρίς άδεια, απασχόληση, εκπαίδευση, ιατρικές υπηρεσίες και ακόμη και ορισμένα επιδόματα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Volodin, «οι Ουκρανοί εκδιώκονται από τα σπίτια τους στις περιοχές Sumy (Σούμι) και Chernigov (Τσέρνιγκοβ), που συνορεύουν με τη Ρωσία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να τους αντικαταστήσουν με Πολωνούς μετανάστες. Οι Ουκρανοί πολίτες αναγκάζονται επίσης να χρησιμοποιούν την πολωνική γλώσσα αντί για τη ρωσική. Ο ορθόδοξος χριστιανισμός διώκεται, με τους Ουκρανούς να προσηλυτίζονται στον καθολικισμό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δούμας.
«Εν τω μεταξύ, μια στρατιωτική δύναμη 25 χιλιάδων που αποτελείται κυρίως από Πολωνούς και Λιθουανούς ένοπλους στρατιώτες, έτοιμοι να καταλάβουν τη Δυτική Ουκρανία, έχει συσταθεί. Οι Πολωνοί θέλουν να πάρουν πίσω αυτό που θεωρούν ιστορικά εδάφη τους – τα ανατολικά σύνορα. Δεν χρειάζονται Ουκρανούς πολίτες σε αυτά τα εδάφη», σημείωσε ο Βολοντίν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments