Αρχική Αθλητικά νέα Οι καλύτερες ελληνικές εμφανίσεις της Ευρώπης την εβδομάδα που μας πέρασε!

Οι καλύτερες ελληνικές εμφανίσεις της Ευρώπης την εβδομάδα που μας πέρασε!

0
Dodekanisos

Για άλλη μια εβδομάδα οι ευρωπαϊκές βραδιές επιφύλασσαν πολλές ανατροπές και πλούσιο θέαμα σε κάθε μια από τις τρεις διοργανώσεις της. Και φυσικά κάθε μέρα συναντήσαμε κι από έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή που να πρωταγωνίστησε στο παιχνίδι που βρέθηκε με την ομάδα με την οποία αγωνίστηκε. Συνεπώς πάμε να τσεκάρουμε κάθε ελληνική εμφάνιση που ξεχώρισε στον δεύτερο αγώνα των γκρουπ για το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα και το Κόνφερενς!

Γιώργος Αθανασιάδης

Την Τρίτη η μολδαβική ομάδα έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην διοργάνωση νικώντας την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου. Ο άνθρωπος που χάρισε χαμόγελα στους συμπαίκτες και τους οπαδούς της Σερίφ δεν είναι άλλος παό τον Γιώργο Αθανασιάδη. Ο Έλληνας κίπερ έβγαλε τα πάντα και ηττήθηκε μόλις μια φορά από την άσπρη βούλα. Απέκρουσε 10 σουτ, έξι εκ αυτών τα οποία ήταν από την μικρή περιοχή. Φυσικά και θεωρήθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Σπουδαία αναγνώριση και από τον Δημήτρη Κολοβό που αγωνίστηκε μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα και έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στην τεράστια νίκη-σοκ της Σερίφ.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Ο Βλαχοδήμος είχε μια ήσυχη βραδιά απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η Μπενφίκα την φιλοδώρησε 3άρα, με τον Έλληνα πορτιέρο να μην απειλείται καθόλου. Μόλις τρεις φορές χρειάστηκε να απομακρύνει με γροθιές την μπάλα μακριά από τα καρέ του, ενώ δεν χρειάστηκε να κάνει καμία σωτήρια επέμβαση. Έζησε, παρόλα αυτά μια καταπληκτική νίκη της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιώργος Μασούρας

Ματς καριέρας για τον Μασούρα, που εξασφάλισε μόνος του το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στην τούρκικη Φενέρ του Πέλκα. Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν καταιγιστικός και συνείσφερε σε κάθε γκολ του Ολυμπιακού. Στο 6ο λεπτό μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Τικίνιο, ενώ στην συνέχεια πέτυχε δυο τέρματα από το 62ο μέχρι το 68ο λεπτό.  Στο 89’ αποχώρησε χαρίζοντας στιγμές παραφροσύνης στου φιλάθλους των ερυθρόλευκων που τον παρακολούθησαν από το σπίτι.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κέρδισε, ο Πασχαλάκης όμως δεν τον άφησε να χάσει. Χρειάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα μόλις μια φορά και δεν της επέτρεψε να το ξανακάνει σε ακόμα 4 περιπτώσεις. Κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο σε κάποιες επικίνδυνες φάσεις, με τον Έλληνα κίπερ να καταγράφει μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις. Ακόμα μια μέρα στην δουλειά για τον φορμαρισμένο Πάσχα.

Παντελής Χατζιδιάκος

Κράτησε το μηδέν κόντρα στην Γιαμπλόνεκ. Έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο κι οι αντίπαλοι επιθετικοί κατάφεραν να τον περάσουν μόλις δυο φορές. Χώρις φυσικά να έχουμε δράματα. Κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο από την εστία οκτώ φορές ενώ σημείωσε δυο επιτυχημένα τάκλιν και δυο αναχαιτήσεις. Όχι κι άσχημη μέρα για τον 24χρονο στόπερ της ΑΖ.

Ζέκα

Στην Κοπεγχάγη έχουν συνηθίσει τις καλές εμφανίσεις του Ζέκα. Στον δεύτερο αγώνα του Κόνφερενς δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Ο Έλληνας μέσος ήταν καταιγιστικός, κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή και κράτησε σχεδόν μόνος του όλον τον άξονα απέναντι στην μικρούλα Λινκολν. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του πάνω από 100 φορές με τον ίδιο να αδυνατεί να ηττηθεί σε μονομαχία 1v1 με κάποιον αντίπαλο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments