Αρχική Videos “Oι ΗΠΑ θα μοιραστούν την ευθύνη για τον θάνατο αμάχων”

“Oι ΗΠΑ θα μοιραστούν την ευθύνη για τον θάνατο αμάχων”

0

Τοποθέτηση με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με τα επικίνδυνα και μη χρησιμοποιούμενα από πολλές χώρες πυρομαχικά διασποράς την Ουκρανία, έκανε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Η απόφαση της Ουάσιγκτον να παραδώσει πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο δείχνει μόνο ότι η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της είναι ανίκανοι να αλλάξουν την κατάσταση στην πρώτη γραμμή. Είναι δεδομένο ότι η χρήση αυτών των νέων πυρομαχικών δύσκολα θα επηρέαζε τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία. Και παράλληλα θα είχε τρομερές συνέπειες για τους αμάχους».

Η ίδια πρόσθεσε και τα εξής: «Αυτές οι βόμβες δεν είναι παρά ακόμα ένα … θαυματουργό όπλο στο οποίο ποντάρουν η Ουάσιγκτον και το Κίεβο, χωρίς να σκέφτονται τις σκληρές συνέπειες της χρήσης του. Μέσω των παραδόσεων πυρομαχικών διασποράς, η Ουάσιγκτον θα μοιραστεί την πλήρη ευθύνη για τους θανάτους… τόσο των Ρώσων όσο και των Ουκρανών παιδιών».

Τα λόγια της ήρθαν μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον ενέκρινε ένα άλλο πακέτο όπλων 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών διασποράς, παρά τη νομοθεσία της ίδιας της Αμερικής που απαγορεύει την εξαγωγή τους. Ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την απόφαση του Λευκού Οίκου λέγοντας ότι η νίκη της Ρωσίας θα ήταν «το χειρότερο πράγμα για τους αμάχους στην Ουκρανία», ακόμη και σε σύγκριση με την πιθανή ζημιά που προκαλούν οι βόμβες διασποράς.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments