Αρχική Videos Λεπτές ισορροπίες, οι Πολωνοί αναπτύσσουν στρατό στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Λεπτές ισορροπίες, οι Πολωνοί αναπτύσσουν στρατό στα σύνορα με τη Λευκορωσία

0

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας. Οι Πολωνοί ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν 1000 στρατιώτες και 200 μονάδες εξοπλισμού τις επόμενες ημέρες, λέγοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποτραπούν «προσπάθειες αποσταθεροποίησης της περιοχής». Και το Μινσκ πάντως έχει κάνει εξαπολύσει αντίστοιχες κατηγορίες προς την Πολωνία, με την κατάσταση να δείχνει αρκετά τεταμένη και τις ισορροπίες να θεωρούνται πλέον αν μη τι άλλο ιδιαιτέρως εύθραυστες.

«Ο στόχος της επιχείρησης είναι να… δείξουμε τη βούληση και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε άμεσα σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στα σύνορά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηγεσία του Πολωνικού στρατού.

Σε μια συνέντευξη στη ρωσική κρατική τηλεόραση τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο εξήγησε ότι το Μινσκ θα εισέλθει στη σύγκρουση στην Ουκρανία «αν διαπραχθεί επιθετικότητα εναντίον μας», προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις από το έδαφος της Πολωνίας, της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε από τα κράτη της Βαλτικής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments