Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν εξαρτήματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία”

“Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν εξαρτήματα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία”

0

To θέμα των βιολογικών εργαστηρίων φέρνουν και πάλι στην επιφάνεια οι Ρώσοι, κατηγορώντας για μια ακόμα φορά τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν την Ουκρανία προκειμένου να κατασκευάσουν εξαρτήματα για βιολογικά όπλα. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στην Κρατική Δούμα ο διοικητής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ. Ο ίδιος τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός βρήκε άφθονα στοιχεία για αυτό στο Ντόνετσκ, το Λούγκανσκ και τη Χερσώνα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της διασφάλισης της παγκόσμιας βιοασφάλειας, διεξήγαγαν έρευνα διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εξαρτημάτων βιολογικών όπλων, σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα», είπε ο Κιρίλοφ στους νομοθέτες . Είπε ότι ο στρατός κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού πήρε συνεντεύξεις με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και εξέτασε πολλές περιπτώσεις και στοιχεία που βρέθηκαν στην περιοχή της Χερσώνα και στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης κοινοβουλευτική ειδική ομάδα και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Η Μόσχα εξέφρασε τις ανησυχίες της τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα δίκτυο μυστικών εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και έκτοτε έχει δημοσιοποιήσει συχνά στοιχεία για το πρόγραμμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ύπαρξη των εργαστηρίων τον περασμένο Μάρτιο, αλλά επέμεινε ότι δεν ήταν ούτε παράνομα ούτε προορίζονταν για στρατιωτικούς σκοπούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments