Αρχική Videos Αποδοκιμάστηκε ο Μακρόν στη Χάγη, “που είναι η Γαλλική Δημοκρατία;”

Αποδοκιμάστηκε ο Μακρόν στη Χάγη, “που είναι η Γαλλική Δημοκρατία;”

0

 

Διεκόπη αρκετές φορές η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Χάγη της Ολλανδίας μιας και έγινε αποδέκτης παραπόνων του κόσμου ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και τον τρόπο με τον οποίο πέρασε το νομοσχέδιο.

«Νομίζω ότι χάσαμε κάτι. πού είναι η γαλλική δημοκρατία;» φώναξε ένας άνδρας διαδηλωτής στην αρχή της ομιλίας του Γάλλου προέδρου για την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Ένας άλλος φώναξε: «Γιατί παρακάμψατε το γαλλικό κοινοβούλιο;» , ενώ ορισμένοι άλλοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «πρόεδρος της βίας και της υποκρισίας».
Ο Μακρόν συνέχισε την ομιλία του, λέγοντας ότι «αυτή είναι η δημοκρατία, γιατί είναι ένα μέρος όπου μπορείς… να έχεις τέτοια περιστατικά», σε αντίθεση με άλλα αυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με την κατάσταση στη Γαλλία να οδηγείται για μια ακόμα φορά στα άκρα και τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους.

Η Γαλλία κατακλύζεται από μια βαθύτερη πολιτική κρίση από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος ενέκρινε τη χρήση συνταγματικού ελιγμού για να παρακάμψει μια ψηφοφορία στο γαλλικό κοινοβούλιο σχετικά με τα σχέδιά του να αυξήσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 από 62 χρόνια. Σκηνές χάους και αναταραχής έχουν σημαδέψει εβδομαδιαίες διαδηλώσεις και απεργίες στη Γαλλία εν μέσω καταγγελιών για βία κατά των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments