Αρχική Videos Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των χρεοκοπιών στην Ολλανδία!

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των χρεοκοπιών στην Ολλανδία!

0

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των χρεωκοπιών στην Ολλανδία το πρώτο τρίμηνο του 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με σχετικά έκθεση, οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής και οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές ήταν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο.

Περίπου 781 εταιρείες και ιδρύματα φέρεται να χρεοκόπησαν στη χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 506 έναν χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός των χρεοκοπημένων καφέ και εστιατορίων σχεδόν τριπλασιάστηκε. Η έκθεση απέδωσε τον αυξανόμενο αριθμό των πτωχεύσεων στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε απότομη αύξηση των τιμών της ενέργειας και σε υψηλά επίπεδα πληθωρισμού. Η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS) δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετρά τις τιμές της ενέργειας που πληρώνουν οι καταναλωτές, προκειμένου να βελτιώσει τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το CBS, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δεδομένα συναλλαγών από προμηθευτές ενέργειας για να καθορίσει το πραγματικό κόστος για τους καταναλωτές. Η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Atradius προέβλεψε νωρίτερα ότι περισσότερες από 4.000 εταιρείες στην Ολλανδία θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν το 2023 λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, των αυξανόμενων επιτοκίων και των υψηλών μισθολογικών απαιτήσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments