«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση ότι στην Ουκρανία εξακολουθούν να βρίσκονται 30 βιοεργαστήρια των ΗΠΑ εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Izvestia ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην Ολλανδία Βλαντιμίρ Ταράμπριν. Όπως είπε, «τα βιοεργαστήρια αυτά αποτελούν μέρος ενός παράνομου στρατιωτικού – βιολογικού προγράμματος» τονίζοντας πως «οι αριθμός τους είναι  γνωστός εδώ και πολύ καιρό».

Ο Ταράμπριν είναι επίσης μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Αντιστράτηγος Igor Kirillov, δήλωσε τον Μάρτιο του 2022 ότι υπήρχαν 30 τέτοια βιοεργαστήρια. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας ανακάλυψαν έγγραφα που επιβεβαιώνουν το εκτεταμένο στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε.

Η κυβέρνηση του Κιέβου φέρεται να άρχισε να καταστρέφει επικίνδυνα παθογόνα στα εργαστήρια και να αναστείλει την έρευνα στις 24 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα που η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, αλλά «το 2023 άρχισε εκ νέου η εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων, μόνο το όνομά τους άλλαξε», ισχυρίστηκε ο Tarabrin. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την ύπαρξη των βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, αλλά επέμεινε ότι είναι απολύτως νόμιμα και δεν προορίζονται για στρατιωτικούς σκοπούς, παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω του Πενταγώνου. Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται για την εργασία σε βιο-όπλα ως «ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments