«Με τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου το έγκλημα στη Μόσχα»

0
Dodekanisos

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Δημαρχείου Crocus κοντά στη Μόσχα διαπράχθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές. «Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστών ισλαμιστών , την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες», είπε ο Πούτιν.

«Το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι μια πράξη εκφοβισμού… και τίθεται αμέσως το ερώτημα: ποιος ωφελείται; “, είπε ο Πούτιν. « Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι μόνο ένα στοιχείο σε μια ολόκληρη σειρά απόπειρες από αυτούς που πολεμούν τη χώρα μας από το 2014 με τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου».

Όσοι επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, είχε ετοιμαστεί ένα « παράθυρο » για να περάσουν τα σύνορα, είπε προηγουμένως ο Πούτιν. Συνελήφθησαν και οι πέντε που συμμετείχαν άμεσα στους πυροβολισμούς».

« Φυσικά, πρέπει επίσης να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί οι τρομοκράτες προσπάθησαν να φύγουν για την Ουκρανία μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και ποιος τους περίμενε εκεί », υπογράμμισε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τις ρωσικές αρχές για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments