«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ουκρανία είναι πίσω από το «χτύπημα» στη Μόσχα»

0
Dodekanisos

Απορρίπτει τις τοποθετήσεις των Ρώσων η ΕΕ ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στη Μόσχα. Είναι κάτι που επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πίτερ Στάνο.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, κανένα στοιχείο, ότι η Ουκρανία συνδέεται με αυτή την επίθεση», είπε ο Στανό στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Το μπλοκ ήταν «φυσικά ανήσυχο» από τις ρωσικές τοποθετήσεις ότι το Κίεβο μπορεί να είχε εμπλακεί. «Καλούμε τις ρωσικές αρχές να μην χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ως πρόσχημα ή κίνητρο για να αυξήσουν την παράνομη επίθεση κατά της Ουκρανίας ή να τη χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για την αύξηση της εσωτερικής καταστολής εναντίον των επικριτών του ρωσικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο Stano.

Η ΕΕ «μάλλον δεν θα έλεγε όχι» εάν η Ρωσία υπέβαλλε μια «αξιόπιστη» πρόταση για από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είπε ο Stano στους δημοσιογράφους, αλλά σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία σταμάτησε το 2-22 καθώς η Ρωσία έχει αγνοήσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μόσχα όταν οι επιτιθέμενοι άρχισαν να πυροβολούν θαμώνες μέσα σε θέατρο ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν έντεκα υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από τους φερόμενους ως ένοπλους, που προσπάθησαν να περάσουν στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments