Αρχική Videos «Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να βοηθήσουν για την ειρήνη στην Ουκρανία»

«Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να βοηθήσουν για την ειρήνη στην Ουκρανία»

0

Την πεποίθηση του ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμος προκειμένου να λειτουργήσουν εποικοδομητικά για να επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογό του από την Ουγκάντα ​​Τζέτζε Οντόνγκο, τόνισε τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες ούτε σε αυτό το στάδιο ούτε, κατά τη γνώμη μου, στο άμεσο μέλλον, για οποιαδήποτε εποικοδομητική δράση σχετικά με τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία, την οποία οι ίδιες δημιούργησαν τις συνθήκες για πολλά χρόνια», είπε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν την κατάσταση στην Ουκρανία «μέσω της στρατηγικής τους πορείας για να αντιταχθούν στον αντικειμενικό σχηματισμό ενός πολυπολικού κόσμου, να διατηρήσουν την ηγεμονία τους και να υποτάξουν οποιονδήποτε και όλους στη θέλησή τους». «Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως υπάκουο όργανο στο πλαίσιο αυτής της πορείας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα δήλωσε στις 16 Μαΐου ότι οι ρωσικές και ουκρανικές αρχές συμφώνησαν να δεχτούν μια αφρικανική αντιπροσωπεία για να επιδιώξουν μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Νοτίου Αφρικής, ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, αφού πρώτα υποστηριχθεί από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments