Αρχική Videos «Στα άκρα πλέον οι σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ουκρανία»

«Στα άκρα πλέον οι σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ουκρανία»

0

Στα άκρα είναι φανερό ότι οδηγούνται οι σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ουκρανία. Οι τελευταίες πληροφορίες της Whasington Post ότι ο Ζελένσκυ φερόταν να είναι έτοιμος να ανατινάξει έναν Ρωσικό αγωγό που τροφοδοτεί την Ουγγαρία δεν πέρασαν ασχολίαστες από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Πίτερ Σιγιάρτο. Ο ίδιος έκανε λόγο για «κινήσεις που αποτελούν μεγάλη απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας του. Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Αυστρία, ο Szijjarto δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «μια απειλή κατά της κυριαρχίας της Ουγγαρίας.  Η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού είναι θέμα κυριαρχίας. Εάν κάποιος ζητήσει να καταστεί αδύνατος ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ουγγαρίας, είναι ουσιαστικά επίθεση στην κυριαρχία της Ουγγαρίας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος φέρεται να πρότεινε τον Φεβρουάριο το Κίεβο να «ανατινάξει» τον ρωσικό πετρελαιαγωγό Druzhba, που διασχίζει τη χώρα, προκειμένου να «καταστραφεί» η ενεργειακή βιομηχανία της Ουγγαρίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό πετρέλαιο. Την περασμένη εβδομάδα, η Washington Post ανέφερε ότι ο Ζελένσκι είχε προτείνει να χτυπηθούν στόχοι βαθιά εντός του ρωσικού εδάφους, καθώς και να καταλάβει ορισμένες ρωσικές συνοριακές πόλεις

Ο Szijjarto κατηγόρησε επίσης το Κίεβο ότι είναι «ολοένα και πιο εχθρικό» προς τη Βουδαπέστη, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει άλλη βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία έως ότου οι σχέσεις γίνουν πιο φιλικές. Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε επίσης ένα μακροχρόνιο ζήτημα – τα δικαιώματα των Ούγγρων στην Ουκρανία – καθώς η Βουδαπέστη επιμένει εδώ και χρόνια ότι τα δικαιώματα των ουγγρικών μειονοτήτων παραβιάζονται.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments