Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για τους δικούς τους σκοπούς!”

“Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για τους δικούς τους σκοπούς!”

0

«Η Ουκρανία είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει στρατιωτικά τη Ρωσία», δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Βούτσιτς προβλέποντας πως «θα ληφθούν αποφάσεις στις Βρυξέλλες και το Κίεβο γύρω στον Ιούνιο για την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων και την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ». Ο ίδιος, πρόσθεσε χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ θα είναι επωφελής για τις ΗΠΑ, οι οποίες  επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα μπλοκ εντός της Ευρώπης. Αυτή η ομάδα χωρών της ΕΕ θα αποτελείται από την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία», προέβλεψε.

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο και έλαβε το επίσημο καθεστώς υποψήφιας χώρας τον περασμένο Ιούνιο. Το ταξίδι από την υποψηφιότητα μέχρι την ένταξη είναι συνήθως μακρύ – η Σερβία, για παράδειγμα, είναι υποψήφια από το 2012 – αλλά οι σύμμαχοι της Ανατολικής Ευρώπης της Ουκρανίας έχουν πιέσει για μια ταχεία διαδικασία και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι « ελπίζουμε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν φέτος».

Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία, υπήρξαν μερικοί από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία. Όλοι ζήτησαν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής στο Κίεβο, με τον Λιθουανό Πρόεδρο Gitanas Nauseda (Γκιτάνας Ναουσέντα) να προτρέπει τους ηγέτες του μπλοκ να περάσουν όλες τις «κόκκινες γραμμές» τους σχετικά με το τι είδους όπλα μπορούν να σταλούν στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments