Αρχική Videos Βερολίνο: Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην ατζέντα για το κλίμα!

Βερολίνο: Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην ατζέντα για το κλίμα!

0

Πλήρης αποτυχία για το Βερολίνο ήταν το δημοψήφισμα που διοργανώθηκε με τίτλο  «Κλιματικά ουδέτερο Βερολίνο έως το 2030». Και αυτό διότι δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί η ελάχιστη συμμετοχή του 25%, επομένως κρίνεται άκυρο και το αποτέλεσμα των ψήφων δεν έχει κάποια σημασία. Λίγο πριν το τέλος της καταμέτρησης, υπήρχαν περίπου 423.000 ψήφοι υπέρ και περίπου 405.000 ψήφοι κατά. Η απαρτία για ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα θα ήταν περίπου 608.000 ψήφοι υπέρ της πρότασης. Είναι κάτι που αποδεικνύει πως ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στην σχετική ατζέντα για το κλίμα, κάτι που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει προβληματίσει σφόδρα την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Μια ομάδα βάσης που είχε ξεκινήσει την πρόταση, είχε υποστηρίξει ότι ο τρέχων στόχος του Βερολίνου δεν είναι σύμφωνος με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015, η οποία στοχεύει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου (2,7 βαθμούς Φαρενάιτ) σε σύγκριση με τον προβιομηχανικό μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι το κόστος της εφαρμογής της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε δισεκατομμύρια, καθώς τα κτίρια πρέπει να ανακαινιστούν και να περιοριστούν οι ιδιωτικές μεταφορές. Οι επικριτές προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε περικοπή των επειγουσών επενδύσεων σε άλλους τομείς, για παράδειγμα στη φροντίδα των παιδιών και την εκπαίδευση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments