Αρχική Videos “Ανεύθυνη κλιμάκωση η τοποθέτηση πυρηνικών στη Λευκορωσία!”

“Ανεύθυνη κλιμάκωση η τοποθέτηση πυρηνικών στη Λευκορωσία!”

0

«Μια ανεύθυνη κλιμάκωση» εκ μέρους της Μόσχας χαρακτήρισε ο διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell την απόφαση για την τοποθέτηση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία!.

«Η Λευκορωσία που φιλοξενεί ρωσικά πυρηνικά όπλα θα σήμαινε μια ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», έγραψε ο Μπορέλ στο Twitter. «Η Λευκορωσία μπορεί ακόμα να το σταματήσει, είναι επιλογή τους», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει με περαιτέρω κυρώσεις».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα τακτικά πυρηνικά όπλα της χώρας του θα φτάσουν στη Λευκορωσία ήδη αυτό το καλοκαίρι. Ο Πούτιν είπε ότι πήρε την απόφαση μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα μεταφέρει τοξικά πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, μια κίνηση που περιέγραψε ως ένδειξη της «απόλυτης απερισκεψίας του Λονδίνου». «Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο», δήλωσε ο Πούτιν, εξηγώντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν αυτό εδώ και δεκαετίες διατηρώντας τα δικά τους πυρηνικά όπλα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία. «Έχουν από καιρό αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα στο έδαφος των συμμάχων τους», είπε. «Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε το ίδιο, χωρίς να παραβιάσουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Σημειώνεται ότι στη Λευκορωσία έχουν ήδη επιβληθεί εκτενείς κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι Βρυξέλλες έχουν βάλει στη μαύρη λίστα περισσότερους από 20 Λευκορώσους αξιωματούχους, έκοψαν πέντε από τις τράπεζες της χώρας από το σύστημα SWIFT και επέβαλαν πολυάριθμους εμπορικούς περιορισμούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments