Οι ΗΠΑ ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης και στον Περσικό κόλπο

0
Dodekanisos

Ο Περσικός Κόλπος και το στρατηγικό του στενό, που είναι ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, έχουν βρεθεί για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του αμερικανικού στρατού, καθώς η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Ιράν ότι «συλλαμβάνει και παρενοχλεί» πολιτικά πλοία – μια πρακτική που η Ισλαμική Δημοκρατία αρνείται.

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι χάνουν την ισχύ τους και δεν μπορούν να τη διατηρήσουν χωρίς να προκαλέσουν περισσότερες συγκρούσεις, γι’ αυτό κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, δήλωσε ο Laith Marouf, δημοσιογράφος από τη Βηρυτό. «Καθώς όλο και περισσότερα έθνη απορρίπτουν το λεγόμενο «σύστημα που βασίζεται σε κανόνες» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και καθώς η Αμερική αισθάνεται ότι το πολύτιμο δικαίωμά της να είναι η παγκόσμια αστυνομική δύναμη στην οποία δεν ισχύει ο νόμος, η Ουάσιγκτον αναζητά απεγνωσμένα να υποδαυλίσει την περιφερειακή εχθρότητα», είπε ο Μαρούφ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναπτύξει χιλιάδες πεζοναύτες και ναύτες στον Περσικό Κόλπο ως μέρος μιας στρατιωτικής συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Στις 4 Αυγούστου, Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στον Τύπο ότι ο αμερικανικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης ένοπλου προσωπικού σε εμπορικά πλοία που περνούν από τα Στενά του Ορμούζ ως μέρος μιας πιο επιθετικής απάντησης από την Ουάσιγκτον σε αυτό που αποκαλεί ενέργειες παρενόχλησης και πειρατείας εμπορικών πλοίων από το Ιράν. Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments