Αρχική Videos “Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για πόλεμο με την Κίνα!”

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για πόλεμο με την Κίνα!”

0

Έτοιμες να μπουν σε μια διαδικασία στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Κίνα αν το Πεκίνο επιτεθεί στην Ταϊβαν είναι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ στο Fox News. Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών του Τέξας μιλούσε από την Ταϊπέι κατά τη διάρκεια τριήμερης δικομματικής επίσκεψης αντιπροσωπείας στο αυτοδιοικούμενο νησί.

«Οι Αμερικανοί νομοθέτες θα συναινούσαν σε κάτι τέτοιο εάν οι άνθρωποι στις ΗΠΑ υποστηρίξουν το μέτρο», είπε ο McCaul, χωρίς να διευκρινίσει πώς ακριβώς θα μετρηθεί αυτή η υποστήριξη. «Εάν η κομμουνιστική Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν, σίγουρα θα ήταν στο τραπέζι και κάτι που θα συζητηθεί από το Κογκρέσο και με τον αμερικανικό λαό», είπε, προσθέτοντας ότι «αν ο αμερικανικός λαός το υποστηρίξει αυτό, το Κογκρέσο θα ακολουθήσει».

Ωστόσο, ο McCaul επέμεινε ότι «μια σύγκρουση είναι πάντα η έσχατη λύση» και περιέγραψε την επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας ως έναν τρόπο «παροχής αποτροπής στην Κίνα». Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είχαν προηγουμένως τεταθεί από τις επισκέψεις αμερικανικών αντιπροσωπειών στην Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί αναφαίρετο μέρος της κυρίαρχης επικράτειάς της.

Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στις επαφές της Ταϊβάν με τις ΗΠΑ. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Τετάρτη ότι το ζήτημα της Ταϊβάν είναι «η πρώτη κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ». Η Ουάσιγκτον τηρεί επίσημα την πολιτική της One China, σύμφωνα με την οποία η Ταϊβάν θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της Κίνας. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ έχουν στενές άτυπες σχέσεις με το αυτοδιοικούμενο νησί και το προμηθεύουν με όπλα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments