Αρχική Videos “Δεν είμαστε για πούλημα”, λέει η ΕΕ στην Τυνησία και πάει στους...

“Δεν είμαστε για πούλημα”, λέει η ΕΕ στην Τυνησία και πάει στους Bricks!

0

Την απόφαση να διακόψει κάθε σχέση και συνεργασία με το ΔΝΤ γνωστοποίησε και επίσημα η Τυνησία, ταράζοντας και άλλο τα νερά αναφορικά με τη Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση που έκανε ο Τυνήσιος πρόεδρος Καίς Σαϊέντ στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ.
«Θέλετε να πουλήσουμε την Τυνησία; Η Τυνησία δεν είναι προς πώληση. Οι ξένες επιταγές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια είναι απαράδεκτες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει… οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί».

Σημειώνεται ότι η Τυνησία έχει σκοπό να ενταχθεί στους Bricks μιας και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις πολίτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θέλει απλά τη χώρα ένα κράτος υποτελή, καθώς από την μία μιλά για κίνδυνο για τεράστια μεταναστευτικά ρεύματα αν δεν βοηθηθεί οικονομικά αλλά από την άλλη δηλώνει ότι αν δεν μπει το ΔΝΤ μέσα στα οικονομικά της χώρας βοήθεια δεν θα δώσει!

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Τυνησία και φοβάται την κατάρρευση της χώρας», δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, επικαλούμενος το Γαλλικό Πρακτορείο. «Η κατάσταση στην Τυνησία είναι πολύ επικίνδυνη», προειδοποίησε στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να βοηθήσει μια χώρα που δεν μπορεί να υπογράψει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments