Αρχική Videos Οι Γερμανοί δίνουν ήδη αποζημιώσεις για σοβαρές παρενέργειες

Οι Γερμανοί δίνουν ήδη αποζημιώσεις για σοβαρές παρενέργειες

0

Στις αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί για βλάβες στην υγεία μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel. «Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 253 αιτήσεις αποζημίωσης λόγω σοβαρών παρενεργειών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως, για παράδειγμα, μυοκαρδίτιδα, φλεβική θρόμβωση και σύνδρομο Guillain-Barré», αναφέρει η δημοσίευση.

Ανάλογα με τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων, οι παρενέργειες είναι σπάνιες, σημειώνει το περιοδικό. «Οι περισσότερες αιτήσεις εγκρίθηκαν στις πολυπληθέστερες ομοσπονδιακές πολιτείες της Βαυαρίας (61) και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (38). Οι ομοσπονδιακές πολιτείες απέρριψαν 1.808 αιτήσεις. Συνολικά 3.968 αιτήσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία και ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες».

Όποιος έχει εμβολιαστεί μπορεί να επικοινωνήσει με το Paul-Ehrlich-Institut (PEI) σχετικά με πιθανές παρενέργειες, το οποίο έχει επίσης αναπτύξει μια σχετική εφαρμογή (SafeVac 2.0) για καταγραφή. Οι γιατροί υποχρεούνται επίσης να αναφέρουν τυχόν παρενέργειες. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση ασφάλειας, το Ινστιτούτο κατέγραψε 333.492 ύποπτες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid 19.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments