Αρχική Videos Αμερική: Στις 11 Μαίου τελειώνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αμερική: Στις 11 Μαίου τελειώνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

0
Dodekanisos

Μετά από περίπου τρία χρόνια της πανδημίας, το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με τον κορονοϊό είναι ορατό στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να παρατείνει για τελευταία φορά τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να τις αφήσει να λήξουν στις 11 Μαΐου, ανέφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε επιστολή της προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ.



«Αυτή τη στιγμή, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να παρατείνει τις κηρύξεις έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 11 Μαΐου και στη συνέχεια να τερματίσει και τις δύο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εκείνη τη στιγμή. Αυτό το τέλος θα είναι σύμφωνο με τις προηγούμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης να ανακοινώσει τα σχέδια τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από το τέλος».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε σκεφτεί τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πέρυσι, αλλά οπισθοχώρησε από τις ανησυχίες για μια πιθανή «χειμερινή αιχμή» κρουσμάτων. Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την άλλη πλευρά, είναι υπέρ του τερματισμού όλων των προστατευτικών μέτρων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό εδώ και αρκετό καιρό. Με την ανακοίνωση αυτή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντέδρασε σε ψήφισμα που εισήγαγαν οι ηγέτες της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτήν, πάντως, οι συντηρητικοί βουλευτές είχαν ζητήσει να σταματήσει άμεσα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments