“Οι Γάλλοι απελευθέρωσαν αιχμάλωτους τρομοκράτες”

0
Dodekanisos

Οι στρατιωτικές αρχές του Νίγηρα ανακοίνωσαν ότι Γάλλοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε μέλη της Εθνικής Φρουράς του Νίγηρα και παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας. Το Εθνικό Συμβούλιο για την Άμυνα της Πατρίδας, που συγκροτήθηκε μετά το πραξικόπημα, διέταξε να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού.
«Το Εθνικό Συμβούλιο για την Προστασία της Πατρίδας ενημερώνει την τοπική και διεθνή κοινότητα για τα εξαιρετικά σοβαρά γεγονότα που συμβαίνουν στον Νίγηρα, για τα γεγονότα της συμπεριφοράς των γαλλικών δυνάμεων στο έδαφός μας. Oι θέσεις της Εθνικής Φρουράς του Νίγηρα έγιναν στόχος επίθεσης. Καταδικάζουμε τις ενέργειες των γαλλικών δυνάμεων επειδή απελευθέρωσαν μονομερώς τους αιχμαλωτισμένους τρομοκράτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Amadou Abdraman (Αμαντού Αμπντραμάν).
Από τη δική της πλευρά πάντως, η γαλλική κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες των νέων στρατιωτικών αρχόντων του Νίγηρα ότι απελευθέρωσε «τρομοκράτες» και παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας, δήλωσε κυβερνητική πηγή την Τετάρτη.

Η νέα κυβέρνηση στον Νίγηρα (τη δεύτερη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο) απαγόρευσε την εξαγωγή του χρυσού και του ουρανίου της στη Γαλλία και τις ΗΠΑ προς τέρψη του λαού. Η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και η Γουινέα είναι στρατιωτικά με τον Νίγηρα (η Αλγερία και η Νιγηρία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη στρατιωτική εισβολή κατόπιν εντολής της Δύσης) και ο Prigozhin επιβεβαίωσε επίσης ότι αποσπάσματα “Wagner” αναπτύχθηκαν στην πρωτεύουσα, για να βοηθήσουν τον Νίγηρα στην εκδήλωση επίθεση των δυτικών δυνάμεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments