Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει η Άνγκελα Μέρκελ

Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει η Άνγκελα Μέρκελ

0
Dodekanisos

Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε δομές υγείας και εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, η Γερμανίδα Καγκελάριος ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο είναι η λάθος προσέγγιση.

Τέλος μπαίνει στη συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στη Γερμανία

Το κλειδί για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού είναι η ενημέρωση, όχι οι κρατικές εντολές και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είπε η Άνγκελα Μέρκελ. Έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο έβαλε τέλος στην συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό που είχε ανοίξει κυρίως από δεξιά μέσα. Η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ βρήκε στήριξη από όλα τα κόμματα του γερμανικού κοινοβουλίου και έτσι μπαίνει τέλος στη συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στη Γερμανία πριν καν αρχίσει.

Μηνύματα Μέρκελ προς Ευρώπη για κοινή πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το γεγονός πως η Γερμανίδα Καγκελάριος επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις μόλις μια μέρα μετά από την απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών υπαλλήλων, έχει κάνει πολλούς πολιτικούς αναλυτές να πιστεύουν πως πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Άλλωστε η Άνγκελα Μέρκελ έχει επανειλημμένως τονίσει πως δεν θα δεχτεί διαφοροποιήσεις από την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται με αιχμή του δόρατος την πολιτική των μη διακρίσεων στην μετακίνηση των πολιτών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments