O Ζελένσκυ “έφαγε” και τον Υπουργό Άμυνας εν καιρώ πολέμου

0
Dodekanisos

Σε μια ακόμα απόλυση προχώρησε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ καθώς αυτή τη φορά έπαψε από τα καθήκοντα του τον Υπουργό Άμυνας σε μια προσπάθεια να δείξει στον έξω κόσμο ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στη σύγκρουση. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram το απόγευμα της Κυριακής, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την απόφασή του να απολύσει τον Ολεξίι Ρέζνικοφ από τη θέση του και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας.

«Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας. Ο Oleksiy Reznikov πέρασε περισσότερες από 550 ημέρες πολέμου πλήρους κλίμακας. Πιστεύω ότι το Υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης τόσο με τον στρατό όσο και με την κοινωνία συνολικά», είπε ο Ζελένσκι. Η απόφαση εξακολουθεί να απαιτεί κοινοβουλευτική επικύρωση, η οποία αναμένεται να είναι τυπική.

Η απόλυση του Ρέζνικοφ είχε φημολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό εν μέσω ισχυρισμών για διαφθορά στο υπουργείο , ένα σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του αναπληρωτή του, Βιάτσεσλαβ Σαποβάλοφ, τον Ιανουάριο. Δημοσιογράφοι ερευνητές στο Κίεβο ισχυρίστηκαν ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας είχαν υπογράψει συμβάσεις στρατιωτικής εστίασης με προμηθευτές σε διογκωμένες τιμές. Ενώ ο Ρέζνικοφ δεν διαπραγματεύτηκε προσωπικά τα συμβόλαια, προτάθηκε ότι η απομάκρυνσή του θα ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της πίστης στο υπουργείο και την τήρηση μιας προσέγγισης μηδενικής ανοχής στη διαφθορά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments