Ο Ζελένσκυ απολύει στρατηγούς και προχωράει σε αλλαγές

0
Dodekanisos

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής όλων των περιφερειακών στρατιωτικών κέντρων στρατολόγησης της Ουκρανίας απολύονται από τις εργασίες τους εν μέσω ανησυχιών για διαφθορά .
«Αυτό το σύστημα θα πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που γνωρίζουν ακριβώς τι είναι ο πόλεμος και γιατί ο κυνισμός και η δωροδοκία κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι προδοσία», είπε σε μια δήλωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.


Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι ο στρατηγός Valery Zaluzhny θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της απόφασης και ότι οι νέοι υποψήφιοι για τις θέσεις θα εξεταστούν πρώτα από την εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας.
Στο μεταξύ, η Ουκρανία έχει αρχίσει να διεξάγει διαβουλεύσεις με τη Βρετανία για να εξασφαλίσει εγγυήσεις ασφαλείας και το Κίεβο σκοπεύει να έχει τις πρώτες τέτοιες συμφωνίες μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.
Η Ουκρανία πιέζει να εξασφαλίσει εγγυήσεις ασφαλείας από δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, εν αναμονή της ένταξής της στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από το Κογκρέσο περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες στρατιωτικές δαπάνες για την Ουκρανία , επικαλούμενη την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης μετά την «απρόκλητη» εισβολή της Ρωσίας στη χώρα πέρυσι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments