Χέρι συνεργασίας με την Πολωνία και την ΕΕ άπλωσε ο Λουκασένκο

0
Dodekanisos

Χέρι συνεργασίας με την Πολωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση άπλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε δηλώσεις που έκανε από το αεροδρόμιο του Μινσκ. Τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Λευκορωσία δεν πρέπει να ξεχάσει την τεχνολογικά πολύ ανεπτυγμένη Δύση και δεν πρέπει να χάσει τις σχέσεις μαζί της, ειδικά με τις γειτονικές χώρες της ΕΕ. Η Λευκορωσία είναι έτοιμη για αυτό, αλλά θα λάβει υπόψη της τα δικά της συμφέροντα», είπε.
«Είναι πολύ κοντά, είναι γείτονές μας – η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν πρέπει να χάσουμε τους δεσμούς μαζί τους. Είμαστε έτοιμοι, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα δικά μας συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λουκασένκο.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον διάλογο με την Πολωνία.
«Εάν το ήθελε η Βαρσοβία, οι γειτονικές χώρες θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή και να οικοδομήσουν σχέσεις. Ωστόσο, βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Πολωνία στις 15 Οκτωβρίου, γι’ αυτό οι πολωνικές αρχές χρειάζονται μια κλιμάκωση, συνέχισε ο Λουκασένκο. Μέχρι τότε, δεν αναμένονταν σημαντικές αλλαγές από την πλευρά της Πολωνίας. Η Βαρσοβία δεν θερμαίνει από μόνη της την κατάσταση στην περιοχή, αλλά παροτρύνεται να το κάνει από τις ΗΠΑ».

«Οι Αμερικανοί ποντάρουν στην Πολωνία. Αλλά οι Πολωνοί δεν είναι ηλίθιοι. Είναι δικοί μας άνθρωποι, Σλάβοι. Καταλαβαίνουν τα πάντα πολύ καλά. Θα κάνουμε υπομονή, θα δούμε. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία», είπε ο Λουκασένκο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments