“O τραπεζικός τομέας της Ρωσίας είναι απόλυτα ασφαλής

0
Dodekanisos

«Ο τραπεζικός τομέας της χώρας είναι ασφαλής», διαβεβαίωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης του, ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας (VTB) Andrey Kostin.

«Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πιθανότατα έχουμε γίνει κάπως άνοσοι εξαιτίας τους και έχουμε ενισχύσει την κυριαρχία μας σε αυτόν τον τομέα», είπε και πρόσθεσε και τα εξής: «Κοιτάξτε τι συμβαίνει τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική και τραπεζική κρίση από το 2008 και ήδη εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι δίκοπο μαχαίρι».
Επιβάλλοντας οικονομικούς περιορισμούς στη Μόσχα, η Δύση «κατέστρεψε το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα και προκάλεσε κύμα πληθωρισμού», ενώ οι προσπάθειές της να επιλύσει αυτό το πρόβλημα με τη χρήση τυπικών μεθόδων υποτίμησαν τα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία, επεσήμανε ο Kostin. Ο ρωσικός τραπεζικός τομέας αισθάνεται «αρκετά ασφαλής», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της VTB, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, «αν και όπως είπε «είχαμε ορισμένες ζημιές πέρυσι».
Ο Πούτιν, ο οποίος προηγουμένως ανέφερε την οικονομική κυριαρχία ως κορυφαία προτεραιότητα της χώρας, συμφώνησε με τον Kostin, λέγοντας: « Ίσως αυτό που είπατε για την αύξηση του επιπέδου ανεξαρτησίας και κυριαρχίας είναι μάλλον επίκαιρο, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγαλύτερες αρνητικές τάσεις στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments