“Επίθεση” Ζελένσκυ κατά του ΝΑΤΟ!

0
Dodekanisos

Οι τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργ περί πιο σύντομης ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία, δεν φαίνεται να έπεισαν τον Βολόντιμιρ Ζελένσκυ! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την τοποθέτησες που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Είναι πρωτοφανές και παράλογο όταν ένα χρονικό πλαίσιο δεν ορίζεται ούτε για την πρόσκληση ούτε για την ένταξη της Ουκρανίας. Ενώ την ίδια στιγμή προστίθεται ασαφής διατύπωση για «προϋποθέσεις» ακόμη και για την πρόσκληση της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκυ και πρόσθεσε και τα εξής:

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ετοιμότητα ούτε να προσκληθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ούτε να γίνει μέλος της Συμμαχίας. Αυτό σημαίνει ότι αφήνεται ένα παράθυρο ευκαιρίας για να διαπραγματευτεί την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».

«Εκτιμούμε τους συμμάχους μας. Εκτιμούμε την κοινή μας ασφάλεια. Και πάντα εκτιμούμε μια ανοιχτή συζήτηση. Η Ουκρανία θα εκπροσωπηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Γιατί πρόκειται για σεβασμό. Αλλά και η Ουκρανία αξίζει σεβασμό», πρόσθεσε ο Ζελένσκυ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments