Ο Τραμπ προκαλεί πανικό και στην ΕΕ πριν καν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

0
Dodekanisos


Πανικό φαίνεται πως δημιουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η προοπτική να επιστρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Είναι κάτι που αναφέρει σε ένα πρόσφατο πολύ ενδιαφέρον δημοσιεύμα της και η New York Times επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες και αξιωματούχους. Ο Τραμπ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και όπως όλα δείχνουν είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει και πάλι το χρίσμα. Η Αμερικανική εφημερίδα αναφέρει επίσης πως διπλωμάτες της ΕΕ έχουν επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του Τραμπ προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν αν η επανεκλογή του θα σημάνει και το τέλος της συμμετοχής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί πιστεύουν ότι η έλευση του Τραμπ στην εξουσία θα μπορούσε στην πραγματικότητα να «καταστρέψει το ΝΑΤΟ». Αρκετοί νυν και πρώην Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στους NYT είπαν ότι το άγχος αυξάνεται στις κυβερνήσεις τους. Κατά την άποψή τους, η επιστροφή του Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει όχι μόνο απόσυρση της βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά και «την απομάκρυνση των ΗΠΑ από την Ευρώπη και την καταστροφή του ΝΑΤΟ».

«Υπάρχει μεγάλος φόβος στην Ευρώπη ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα οδηγήσει σε ντε φάκτο αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου από το 2009 έως το 2013.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments