Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Aν ο σκύλος μου καταλαβαίνει το ΟΧΙ εσύ γιατί δεν μπορείς? Για...

Aν ο σκύλος μου καταλαβαίνει το ΟΧΙ εσύ γιατί δεν μπορείς? Για τον βιασμό του σώματος και της ψυχής της γυναίκας

0
Dodekanisos

Είναι φαινόμενο συνηθισμένο μετά από τον βιασμό μιας γυναίκας, σχόλια του τύπου,”θα τα ήθελε κι εκείνη” ή ”μήπως ήταν ντυμένη προκλητικά”?

Τις περισσότερες μάλιστα φορές εκείνος που καταδικάζεται είναι το θύμα κι όχι ο θύτης, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν τιμωρείται για την πράξη του…λόγω αμφιβολιών!

Πως να εξηγήσεις σε ένα πεινασμένο για χυδαιότητες ακροατήριο ότι ναι, μπορεί μια γυναίκα να βγήκε οικειοθελώς με έναν άντρα, να ήπιαν και τα ποτά τους, να έκαναν παρέα  και να διασκέδασαν αλλά όταν αντελήφθη ότι οι προθέσεις του ξεπερνούσαν κάποια όρια, τότε είπε ΟΧΙ, που εκείνος όμως ΔΕΝ σεβάστηκε.

Πριν προλάβετε να επιχειρηματολογήσετε με το γνωστό, το όχι μιας γυναίκας πολλές φορές σημαίνει ναι, να σας θυμίσω ότι διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στον τόνο και την χροιά της φωνής το ένα από το άλλο, τουλάχιστον αν μιλάμε για νοήμονες ανθρώπους…

Όταν λοιπόν αυτή η γυναίκα κάνει το λάθος και καταγγείλει τον βιασμό της, αρχίζουν τα γελάκια, τα ειρωνικά σχόλια, οι πιπεράτες λεπτομέρειες και τα κακεντρεχή δημοσιεύματα γιατί κάποιοι άντρες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν μια απλή λέξη:ΟΧΙ, που όμως μπορούν και την κατανοούν κάποια ”κατώτερα” για μερικούς πλάσματα, όπως τα σκυλιά στην προκειμένη περίπτωση.

Έχουν γραφτεί αναρίθμητα άρθρα κι έχουν προβληθεί χιλιάδες σποτάκια που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τον βιασμό αλλά κανένα δεν τα κατάφερε με τέτοια επιτυχία όπως αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω και για το οποίο ευχαριστώ τον αγαπημένο μου φίλο  Μάκη Γαζή που μου το έδειξε.

Μια νεαρή γυναίκα, η 22χρονη Bree Wiseman  θέλησε να εξηγήσει το αυτονόητο  με μια απλή φωτογραφία και να επισημάνει γιατί όλα τα προαναφερόμενα δεν έχουν καμία σημασία και ο μόνος υπεύθυνος σε ένα βιασμό είναι ο ίδιος βιαστής.

Χρησιμοποίησε λοιπόν τον αγαπημένο της σκύλο και  στις 19 Ιουλίου 2017 δημοσίευσε μια εικόνα του στο Facebook, όπου απεικονίζεται να κάθεται δίπλα στο γεύμα της, το οποίο τυγχάνει να είναι και το αγαπημένο του.

Από κάτω έγραψε χαρακτηριστικά:

«Στους ανθρώπους που λένε ότι οι γυναίκες βιάζονται λόγω του τρόπου που είναι ντυμένες. Αυτός είναι ο σκύλος μου. Το αγαπημένο του φαγητό είναι η μπριζόλα. Το πιάτο βρίσκεται ακριβώς στο ύψος των ματιών του. Δεν θα  το πλησιάσει όμως επειδή του είπα όχι. Αν ένα σκυλί συμπεριφέρεται καλύτερα από ότι εσύ, πρέπει να επανεκτιμήσεις τη ζωή σου».

Δεν νομίζω να χρειάζεται να σας αναφέρω ότι η ανάρτησή της είχε χιλιάδες επισκέψεις και κοινοποήσεις ενώ αναδημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και μεγάλα sites του εξωτερικού γιατί κατέδειξε με έναν πολύ επιτυχημένο τρόπο την αποτυχία του συστήματος να καταλάβει …αυτό που αντιλαμβάνεται ακόμα κι ένας σκύλος!!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments