“Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μακρύς”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μακρύς», εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη του στον Γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Δεν θα υπάρξει γρήγορος τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι πόλεμοι διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο όταν αρχίζουν για πρώτη φορά. Ως εκ τούτου, πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία».


«Ευχόμαστε όλοι για μια γρήγορη ειρήνη. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να αναγνωρίσουμε: εάν ο Πρόεδρος Ζελένσκι και οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν, η χώρα τους δεν θα υπάρχει πλέον. Εάν ο Πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία καταθέσουν τα όπλα, θα έχουμε ειρήνη».

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες ασκήσεις του από τον Ψυχρό Πόλεμο που ονομάστηκε Steadfast Defender στη Γερμανία, την Πολωνία και σε τρία κράτη της Βαλτικής το 2024, δήλωσε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ναύαρχος Rob Bauer. «Πάνω από 40.000 στρατιώτες από όλη τη Συμμαχία θα ασκηθούν στη Γερμανία, την Πολωνία και τα τρία κράτη της Βαλτικής», δήλωσε ο Bauer μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων, Eirik Kristoffersen. «Η συμμαχία μπαίνει σε μια «νέα εποχή συλλογικής άμυνας», πρόσθεσε ο Μπάουερ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments