“Όχι στην πράσινη ατζέντα, φρένο στους μετανάστες!”

0
Dodekanisos

Oλοένα και αυξάνει την απήχηση του το φιλοαγροτικό κόμμα της Ολλανδίας υποστηρίζοντας στην ατζέντα του ότι η χώρα θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να «εξαιρείται» από τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και τη μετανάστευση. Το λεγόμενο Κίνημα Αγροτών Πολιτών που εμφανίζεται με υψηλά ποσοστά, έχει ζητήσει επίσης μια ριζική αναθεώρηση του τρέχοντος συστήματος ασύλου, το οποίο όπως αναφέρει, έχει αφήσει χωριά σε όλη την Ολλανδία «τρομοκρατημένα» από τους λεγόμενους πρόσφυγες. Το κόμμα τονίζει επίσης και τα εξής:

«Οι νεοφερμένοι στη χώρα μας δεν έχουν πλέον προτεραιότητα για στέγαση. Είναι ανεξήγητο ότι ένας 30χρονος Ολλανδός δεν μπορεί να πάρει σπίτι, αλλά κάποιος που μόλις ήρθε εδώ παίρνει αμέσως σπίτι».
Το κόμμα όχι μόνο ζήτησε αυστηρό όριο 15.000 αιτούντων άσυλο ετησίως, αλλά κάλεσε επίσης την ΕΕ να υιοθετήσει ένα παρόμοιο σχέδιο που προτείνει το Ηνωμένο Βασίλειο, για να στείλει αιτούντες άσυλο σε χώρες της Αφρικής όπως η Τανζανία, το Μαλάουι, η Ναμίμπια ή η Σενεγάλη. Επέκρινε επίσης τις Βρυξέλλες ότι δεν διασφάλισαν τα εξωτερικά τους σύνορα και ότι δεν απέλασαν όσους δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρώπη.
Σε άλλο σημείο του προεκλογικού του μανιφέστου, το Κίνημα Αγροτών-Πολιτών δήλωσε ότι θα επιδιώξει να τερματίσει τους κανονισμούς για το άζωτο που εμπνέονται από την Πράσινη Ατζέντα της ΕΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments