“O πλανήτης θα μπορούσε να αντέξει δέκα φορές μεγαλύτερο πληθυσμό”

0
Dodekanisos

Μια ακόμα τοποθέτηση η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια έκανε ο Musk βάζοντας τον εαυτό του για μια ακόμα φορά απέναντι στο «κεντρικό αφήγημα». Αυτή τη φορά ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί πολύ κόσμο το τελευταίο διάστημα. Ενώ υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις για το πώς η αστική πυκνότητα γίνεται πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μασκ φαίνεται να πιστεύει ότι ο πλανήτης θα μπορούσε να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Είμαι υπέρ του περιβάλλοντος…αν φτάσεις στον περιβαλλοντισμό στα άκρα, αρχίζεις να βλέπεις την ανθρωπότητα ως μια πανούκλα στην επιφάνεια της Γης. Η γη θα μπορούσε πιθανώς να αντέξει 10 φορές τον σημερινό πολιτισμό. Ο πληθυσμός θα μπορούσε να είναι 10 φορές περισσότερος χωρίς την καταστροφή τροπικών δασών. Συνεπώς το περιβαλλοντικό κίνημα και οι περιβαλλοντολόγοι έχουν πάει πολύ μακριά».

Ο Μασκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για να τεκμηριώσει αυτό που είπε, ωστόσο και μόνο η τοποθέτηση που έκανε φθάνει για να δώσει την ευκαιρία σε πάρα πολύ κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράσει τις δικές του απόψεις για το ζήτημα.
«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερες οικογένειες. Η απόκτηση παιδιών θα πρέπει να είναι κίνητρο και όχι μια οικονομική ποινή όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες!.  Πρέπει να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά ανθρώπων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments