Ο Μακρόν «απαντάει» στους αγρότες με χιλιάδες αστυνομικούς!

0
Dodekanisos

Με χιλιάδες αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς χωροφύλακες ετοιμάζεται να «απαντήσει» η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των αγροτών στους δρόμους της Γαλλίας. Είναι κάτι που ουσιαστικά προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν ενόψει της προσπάθειας των αγροτών να αποκλείσουν το Παρίσι.

«Δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε να καταστραφούν κυβερνητικά κτίρια, κτίρια είσπραξης φόρων ή παντοπωλεία ή να σταματήσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν ξένα προϊόντα. Προφανώς, αυτό είναι απαράδεκτο. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει δώσει εντολή στην επιχείρηση ασφαλείας να διασφαλίσει ότι τόσο το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle (Σαρλ Ντε Γκωλ) στα βόρεια όσο και το Orly στα νότια θα παραμείνουν ανοιχτά και η διεθνής χονδρική αγορά τροφίμων Rungis (Ρανζίς) νότια του Παρισιού συνεχίζει να λειτουργεί». Η αστυνομία και οι χωροφύλακες έχουν επίσης εντολές για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εισβολή στο ίδιο το Παρίσι, είπε ο Darmanin.

Ο Arnaud Rousseau, ηγέτης ενός από τα κύρια συνδικάτα αγροτών, FNSEA, δήλωσε τότι τα μέλη του περιμένουν πολύ περισσότερα από την κυβέρνηση. Αν και ορισμένα οδοφράγματα αποσύρθηκαν το Σαββατοκύριακο, πολλοί αυτοκινητόδρομοι σε όλη τη Γαλλία εξακολουθούσαν να είναι αποκλεισμένοι. Σημειώνεται ότι και στο γειτονικό Βέλγιο, οι αγρότες έχουν εντείνει και τη δική τους εκστρατεία, αποκλείοντας έναν βασικό αυτοκινητόδρομο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments