«Η Δύση πρέπει να κάνει κάτι, υπάρχει κίνδυνος για έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο»

0
Dodekanisos

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξέφρασε τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εξακολουθεί να πιέζει για υποστήριξη από έθνη από τη Γερμανία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Μου φαίνεται ότι ο καγκελάριος (Ολάφ Σολτς) γνωρίζει αυτόν τον κίνδυνο», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι εάν η Ρωσία χτυπήσει μια χώρα του ΝΑΤΟ, θα ήταν «η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου». Ερωτηθείς εάν ήταν απογοητευμένος που η Γερμανία δεν σχεδίαζε να προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ Taurus, ο Ζελένσκι είπε ότι ήταν απογοητευμένος μόνο που η Γερμανία δεν έπαιξε «τον ρόλο που θα έπρεπε να παίξει στην πρώτη κατοχή της Ουκρανίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:
«Υπήρξε αδυναμία απάντησης της Δύσης στη ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014 που ήταν προπομπός για την εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022. Και αυτό ήταν κάτι που δεν αφορούσε μόνο τη γερμανική απάντηση. Δεν πρόκειται μόνο για τον Όλαφ Σολτς. Αφορά τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις ΗΠΑ»

Στις ΗΠΑ, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει υποστήριξη από όλο το πολιτικό χάσμα. «Υπάρχουν μεμονωμένοι Ρεπουμπλικάνοι που δεν υποστηρίζουν την Ουκρανία, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει την Ουκρανία», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments