Αρχική Επικαιρότητα Χαρδαλιάς: «Ο ιός καλπάζει, ανοιχτά τα τοπικά lockdown»

Χαρδαλιάς: «Ο ιός καλπάζει, ανοιχτά τα τοπικά lockdown»

0
Dodekanisos

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει ξανά η Μύκονος άφησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (εκπομπή «ΣΚ Παρέα), ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:


«Ο ιός καλπάζει, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, προφανώς και θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Αν και είναι κάτι που απευχόμαστε»

Αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:


«Φαντάζομαι ότι το ΕυρωπαΊκό CDC ούτε οι επιδημιολόγοι είναι παράλογοι και θέλουν να στοχοποιήσουν νησιά. Με περισσή ευκολία μεταφέρεται ότι όλα είναι καλά. Δεν είναι όμως όλα καλά. Σε κάποιες περιοχές η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ειδικά στην Ίο είναι πρωτόγνωρη. Αν μιλήσετε με όλους τους εμπλεκόμενους θα σας το πουν. Ειδικά στις νέες ηλικίες η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το πρώτο μας μέλημα είναι να δρομολογήσουμε που χρειάζονται και μάλιστα η Ίος έχει ενισχυθεί σε προσωπικό με εντολή του ίδιου του κ. Χρυσοχοίδη. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τους επιχειρηματίες ότι το ζήτημα δεν είναι ο γηγενείς πληθυσμός. Στα νησιά αυτά η μεγάλη αύξηση προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης. Στα νησιά αυτά υπάρχει ασυδοσία. Όχι συνολικά. Υπάρχουν και σοβαροί επιχειρηματίες σοβαροί οι οποίοι λειτουργούν επαγγελματικά. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι λίγοι που δυστυχώς στην περίπτωση αυτή κάνουν τη διαφορά. Κάποιος ταξιδεύει με pcr αρνητικό. Δεν σημαίνει ότι δεν επωάζει ο ιός. Φθάνει εκεί και όταν δεν υπάρχουν μέτρα, ο ιός καλπάζει».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Αν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, έχουμε συνεχώς νέες συρροές και δεν μπορούμε να στεναγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς και θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Όπως αυτά πριν πήραμε τη Μύκονο. Και επειδή υπάρχει μια συζήτηση σε σχέση με τη Μύκονο και πολύ εύκολα κάνουν κάποιοι κριτική. Έχει αξία να ενημερωθούν για την διαδικασία που ακολουθούμε στην Πολιτική Προστασία. Και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Αυτό που κάνουμε είναι να παρατηρούμε κάθε μέρα τα πραγματικά δεδομένα. ΌΤνα βλέπουμε στη Μύκονο ότι οι συρροές δεν είναι νέες είναι ένα καλό δείγμα. Σε οκτώ ημέρες λοιπόν την ανοίξαμε την Μύκονο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments