Αρχική Στήλες Απόψεις Ο Ιησούς Χρηστός, δεν φοβόταν να αυτό γελοιοποιηθεί

Ο Ιησούς Χρηστός, δεν φοβόταν να αυτό γελοιοποιηθεί

0
Jesus_statue
Dodekanisos
Του Τάσου Βογιατζόγλου

Το ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των παραγόντων του μπασκετ και του ποδοσφαίρου, είναι κάτι γνωστο.Μια από αυτές είναι ορατή, στην είσοδο των αγώνων. Στους ερασιτεχνικούς αγώνες μπασκετ (ακόμα και στον τελικό), η είσοδος είναι ελεύθερη, όχι όμως σε αυτούς του ποδοσφαίρου.

Πολλοί είναι οι λόγοι γι αυτήν την διαφορετική συμπεριφορά των παραγόντων. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα είναι ότι. στην πλειονότητα τους οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεν ντρέπονται , να αυτό γελοιοποιηθούν.

Εισπράττουν τα πέντε (5) ευρώ, στην είσοδο, από τον κάθε φίλαθλο, για να βοηθήσει το ταμείο ,της ομάδας ,χωρίς να τους ενδιαφέρει ,τι θα πει ο κόσμος, για την δική τους (σαν ζήτουλα), συμπεριφορά.

Ο κάθε παράγοντας, είναι ένας μικρός ηγέτης, για την ομάδα που υπηρετεί. Και ο καλός ηγέτης, είναι πρόθυμος να φανεί γελοίος , ,για να πετύχει τον σκοπό του, ριψο κινδυνεύοντας, να θυσιάσει την δημόσια εικόνα του. Όμως δεν υπάρχει, επιτυχημένος ηγέτης, που να σκεφθεί ΄τι  θα πουν οι γείτονες.

Ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό δεν πείραζε να φανεί, ΄γελοιος΄. Μην σας φανεί παράξενο, αν ήταν και αυτό ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας Του.

-Κάποτε σε μια γιορτή, ξέχασε να φέρει κρασί και γελούσε με τον εαυτό Του, γι αυτό το πάθημα .

-Επίσης μπήκε σαν βασιλιάς σε πόλη, καβάλα, σ ένα γάιδαρο.

– Πολλές φορές, καθόταν σ’ ένα κατώφλι, χτυπώντας πόρτες που δεν Του άνοιγαν

-Έκανε μια συγκέντρωση και ενώ είχε στείλει προσκλήσεις σε πολλούς, δεν πήγε σχεδόν κανένας

Ο Ιησούς δεν φοβόταν να αυτό γελοιοποιηθεί;

Και πριν 2011 χρόνια, όλοι ήταν χαρούμενοι, την Κυριακή των Βαΐων και όταν έμπαινε ο Ιησούς στην Ιερουσαλήμ, του έστρωναν βάγια και φύλλα φοίνικα, για να πατήσει. Αλλά κανείς από όλους αυτούς, δεν ήθελαν ανέβει μαζι του, μετά, στον απαίσιο και μοναχικό λόφο , που τα όνομα του σήμαινε κρανίου τόπος.

Κάτι ανάλογο, συμβαίνει αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο, όπου οι παράγοντες, μόνοι τους τραβούν την ανηφόρα, με τους χειροκροτητές, εξαφανισμένους…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments