Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ο διχασμός πρέπει να σταματήσει άμεσα!

Ο διχασμός πρέπει να σταματήσει άμεσα!

1
Φωτογραφία από Gerhard G. από το Pixabay
Dodekanisos

Αν ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν, τότε έτσι και ο άνθρωπος έπλασε τις κοινωνίες που ζει. Η κοινωνία λοιπόν είναι σε πλήρη αναλογία με το ανθρώπινο σώμα και την ψυχή. Όπως το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται την καρδιά να λειτουργεί για να ζει, έτσι χρειάζεται και η κοινωνία την οικονομία. Όταν λειτουργεί η καρδιά το αίμα κυκλοφορεί μέσα στο σώμα. Το ίδιο κάνει και η οικονομία για την κοινωνία βάζοντας το χρήμα σε κυκλοφορία. Όταν το αίμα δεν φτάνει σε ένα μέρος του σώματος τότε αυτό νεκρώνει. Το ίδιο γίνεται και με το χρήμα. Αν δεν φτάσει σε ένα μέρος της κοινωνίας τότε και αυτό νεκρώνει.

Η ελευθερία για την κοινωνία είναι ότι ο πνεύμονας για τον άνθρωπο. Όπως ο πνεύμονας παρέχει το οξυγόνο που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να ζήσει έτσι και η ελευθερία μέσα σε μια κοινωνία παρέχει πολιτισμό που είναι απαραίτητος για να αναπνέει η κοινωνία.

Η κρίση για την κοινωνία είναι όπως ο ιός για το ανθρώπινο σώμα. Όπως ο ιός προσβάλει και καταστρέφει το ανθρώπινο σώμα, έτσι και η κρίση προσβάλει και καταστρέφει την κοινωνία. Ο ιός αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα τότε μεταλλάσσεται και γίνεται πιο δύσκολη η καταπολέμηση του. Έτσι και η κρίση αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα μεταλλάσσεται και αυτή. Κάθε μετάλλαξη θέλει και άλλη θεραπεία.

Η κρίση που ζούμε άρχισε ως υγειονομική καθώς κινδύνευε να καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Έπρεπε να πάρουμε μέτρα υγειονομικά. Πιο πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές, πιο πολλές ΜΕΘ, πιο πολλά διαγνωστικά μέσα κλπ. Αντί αυτών κλείσαμε την οικονομία με τα lockdown μεταλλάσσοντας την κρίση σε οικονομική.

Τώρα που η οικονομία καταρρέει πρέπει να πάρουμε μέτρα οικονομικά. Στήριξη των εργαζόμενων και των ανέργων, στήριξη των επιχειρήσεων, στήριξη των τραπεζών κλπ. Αντί αυτού διαλύουμε τα εργασιακά δικαιώματα, μεγαλώνουμε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, επιβάλλουμε ιατρικές πράξεις, περιορίζουμε την ελευθερία του ατόμου, αυξάνουμε την καταστολή κινητοποιήσεων κλπ. Μοιραία η κρίση μεταλλάσσεται σε κοινωνική.

Η κοινωνία, εκ του κοινός και ων (υπάρχω), σημαίνει ετυμολογικά ότι υπάρχουμε μαζί, συνυπάρχουμε. Έτσι εξ’ ορισμού για να λειτουργεί η κοινωνία χρειάζεται συνοχή γιατί αλλιώς καταρρέει. Αν προωθηθεί ο διχασμός με προνόμια για εμβολιασμένους και ποινές για ανεμβολίαστους η κρίση θα μεταλλαχτεί και πάλι. Αυτή τη φορά θα γίνει πολιτική.

Ο άνθρωπος βλέποντας την κοινωνία να τρώει τις σάρκες της σταματάει να εμπιστεύεται τους θεσμούς, τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Θεωρεί υπεύθυνους όλους όσοι δεν έπραξαν τα δέοντα για να προστατεύσουν την κοινωνία και ζητάει αλλαγή, που κάποια στιγμή θα οδηγήσει μοιραία σε εκλογές ή δημοκρατική εκτροπή. Με την απαξίωση του συνόλου των πολιτικών φορέων δεδομένη, μια παρατεταμένη περίοδος ακυβερνησίας ξεκινά και πάλι θα έχει αποτέλεσμα η κρίση να μεταλλαχτεί. Το τελευταίο στάδιο όμως είναι η γεωπολιτική κρίση και από αυτές τις κρίσεις δύσκολα βγαίνει αλώβητη μια χώρα.

Είναι λοιπόν απαραίτητο όσο υπάρχει ακόμα καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να σταματήσουμε άμεσα το διχασμό που θα οδηγήσει στην μετάλλαξη της κρίσης. Όσο δεν αντιμετωπίζουμε τα αίτια της τόσο θα μεταλλάσσεται και θα γίνεται πιο επικίνδυνη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] αντί να έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία που έχει ανάγκη να είναι ενωμένη πιο πολύ από ποτέ, φαίνεται να τηρούν σκληρότερη στάση και να απειλούν […]