Αρχική Videos O Blinken ζητάει από 123 χώρες να …συλλάβουν τον Πούτιν!

O Blinken ζητάει από 123 χώρες να …συλλάβουν τον Πούτιν!

0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία ότι οποιαδήποτε χώρα αναγνωρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα πρέπει να συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εάν επισκεφθεί τη χώρα του!

Το ΔΠΔ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος ηγέτης «φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη ρωσική ομοσπονδία.

Ο Μπλίνκεν συζήτησε το πρόσφατο ένταλμα σύλληψης του Πούτιν ενώ εμφανίστηκε ενώπιον της υποεπιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας για το Κράτος, τις Εξωτερικές Επιχειρήσεις και τα Σχετικά Προγράμματα, αντιμετωπίζοντας ερωτήσεις από τον γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας Lindsey Graham σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ θα συλλάβουν τον Πούτιν εάν τις επισκεφθεί.

«Όπως γνωρίζετε, δεν είμαστε στην πραγματικότητα συμβαλλόμενο μέρος στο ΔΠΔ, επομένως δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό το υποθετικό», είπε ο Μπλίνκεν προσθέτοντας πως, «δεν νομίζω ότι ο Πούτιν έχει κάποιο σχέδιο να ταξιδέψει εδώ σύντομα. Νομίζω όμως, ότι όποιος αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δικαστήριο και έχει υποχρεώσεις, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον δήλωσε προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να «συνεργάζονται» με το ένταλμα σύλληψης της συνθήκης, προσθέτοντας, «Πιστεύω και έχω εδώ και πολλά χρόνια το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι θεμελιωδώς παράνομο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments