Αρχική Videos “Στο υψηλότερο επίπεδο ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης”

“Στο υψηλότερο επίπεδο ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης”

0

«Στο πιο υψηλό επίπεδο εδώ και δεκαετίες βρίσκεται πλέον ο κίνδυνος μιας πυρηνικής σύγκρουσης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο Ένας κόσμος χωρίς START: Τι θα ακολουθήσει; στην πλατφόρμα της συζήτησης λέσχης Valdai.

«Δεν θα ήθελα να επιδοθώ σε μια συζήτηση εάν η πιθανότητα πυρηνικής σύγκρουσης είναι υψηλή σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι υψηλότερη από οτιδήποτε έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες, ας το θέσω έτσι», είπε. Ο Ριάμπκοφ τόνισε ότι η Μόσχα δεν απομακρύνεται «από τις βασικές διατάξεις, δογματικές και πολιτικές», επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ιδέα ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ασφαλής και απαλλαγμένος από την πυρηνική απειλή.

«Αλλά, φυσικά, τα μη πυρηνικά κράτη, ειδικά εκείνα που δεν συνδέονται με ομάδες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και δεν έχουν την τάση να συναινούν στην Ουάσιγκτον για όλα τα θέματα, αυτά τα κράτη θα μπορούσαν να δηλώσουν τη θέση τους πιο δυνατά για να καλέσουν σε τάξη τους πολιτικούς στην Δυτικές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον, που έχουν χάσει τελείως την αίσθηση της πραγματικότητας», πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments