Αρχική Videos “H Βρετανία οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή!”

“H Βρετανία οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή!”

0

Εάν η Μεγάλη Βρετανία παραδώσει πραγματικά πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κίεβο, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς μια σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης, προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όλοι θυμούνται σε τι οδήγησε η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ όταν πέθαναν δεκάδες χιλιάδες πολίτες και στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Υπήρξε μια ξαφνική αύξηση των ογκολογικών και άλλων επικίνδυνων ασθενειών, το έδαφος έχει μολυνθεί εδώ και δεκαετίες», είπε ο Λαβρόφ.

Η δήλωση ακολούθησε την ανακοίνωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πυρομαχικά με ραδιενεργό στοιχείο στην Ουκρανία, την οποία ανακοίνωσε η Βρετανίδα αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Άναμπελ Γκόλντι, κατά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στη Μόσχα.

Επίσημη δήλωση για το θέμα αυτό δημοσίευσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η δήλωση της Άναμπελ Γκόλντι είναι άλλη μια σαφής επιβεβαίωση ότι το Λονδίνο θέλει να είναι επικεφαλής της ομάδας εκείνων που δεν εύχονται καλά στη Ρωσία. Με αυτόν τον τρόπο, οι Αγγλοσάξονες ανακοίνωσαν δημόσια ότι θέλουν η σύγκρουση στην Ουκρανία να ανέβει σε νέο επίπεδο. Όλη η ακυρότητα της πεποίθησης των βρετανικών αρχών ότι θέλουν η Ουκρανία να ανακάμψει μετά τη σύγκρουση έχει καταδειχθεί ξεκάθαρα. Οι Άγγλοι είναι έτοιμοι να αγνοήσουν τους πολίτες της Ουκρανίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments