O Biden αποκάλεσε τον Πούτιν … «χασάπη!»

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απαξίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, αποκαλώντας τον δημόσια «χασάπη» σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν έκανε τον χαρακτηρισμό μιλώντας σε εκδήλωση εκστρατείας στη Βόρεια Καρολίνα την Τρίτη 26 Μαρτίου. Υποστήριξε την αύξηση του μέσου ομοσπονδιακού φόρου για τους πλουσιότερους της Αμερικής από 8,2% σε 25%, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα επέτρεπε στην Ουάσιγκτον να συγκεντρώσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια.

«Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτό. Θα μπορούσαμε να μειώσουμε θεμελιωδώς το ομοσπονδιακό έλλειμμα… Θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου επιτέλους να διασφαλίσουμε ότι φροντίζουμε την Ουκρανία από αυτόν τον χασάπη Πούτιν», είπε.

Ο Μπάιντεν επέκρινε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο στα τέλη Φεβρουαρίου, αποκαλώντας τον «τρελό SOB», ενώ είπε ότι η Δύση πρέπει να είναι επιφυλακτική για μια πυρηνική σύγκρουση, αλλά θα πρέπει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στον κίνδυνο που θέτει η κλιματική αλλαγή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments