Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα O άνθρωπος είναι οι επιλογές του

O άνθρωπος είναι οι επιλογές του

0
Dodekanisos

Η αλήθεια είναι ότι, όταν  ο κος Πλεύρης εμφανίζεται , κάνει τη διαφορά. Έχει πάντα να προσθέσει κάτι καινούργιο σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς και την πανδημία. Αυτή τη φορά η παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα «Καλημέρα Ελλάδα» (από 14:50) ήταν …αποκαλυπτική.

«Οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν επιλέξει να μην εργάζονται», είπε με κάθε σοβαρότητα .«Και το έχουν επιλέξει, γιατί η πολιτεία έφερε ένα μέτρο  που τους έθεσε σε αναστολή», συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα, ενώ οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του.

Σηκώθηκαν, λοιπόν, ένα πρωί οι υγειονομικοί, σύμφωνα πάντα με τον κο Πλεύρη, και σκέφτηκαν να παρατήσουν τις δουλειές τους για κάποιους μήνες, να πεινάσουν, να εξαθλιωθούν, να ζουν από την αλληλεγγύη… Απόλυτα ρεαλιστικό!

«Το μέτρο  έχει παράταση μέχρι 31/12 και ακολουθεί την πορεία της πανδημίας», διευκρίνισε. Ναι, αλλά  δεν μπαίνουμε σε μία νέα φάση της  πανδημίας, αυτή της συνύπαρξης με τον ιό;Εσείς δεν το δηλώσατε αυτό;  Δηλαδή εμείς θα συνυπάρχουμε με τον ιό, ενώ οι υγειονομικοί όχι;   Και πώς μπορούμε όλοι να μπαινοβγαίνουμε άνετα παντού και οι υγειονομικοί να μην μπορούν να εργαστούν;

Στη συνέχεια ως άλλο «κοριτσάκι με τα σπίρτα» μίλησε με συγκίνηση για τους επικουρικούς …για εκείνους που αξίζει να είναι στο ΕΣΥ και που, αν επιστρέψουν εκείνοι οι άλλοι…θα αναγκαστούν αυτοί να φύγουν. Διαίρει και βασίλευε. Το έχουμε εμπεδώσει!

Τι καταλάβαμε από τις δηλώσεις αυτές;

Ότι στην Ελλάδα του 2022 όπου  το πολίτευμα είναι η «προεδρευόμενη δημοκρατία» οι επιλογές είναι υποχρεωτικές ή εκβιαστικές. Ή εμβολιάζεσαι ή χάνεις το ψωμί σου!

Ότι η πανδημία είναι φυσαρμόνικα. Ανάλογα με τα γούστα του Υπουργού άρχεται και λήγει.

Οι επικουρικοί είναι εχθροί των ανεμβολίαστων υγειονομικών και τούμπαλιν. Ο ένας δεν μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον άλλον!

Σε αυτούς του λόγους του σπουδαίου νομικού εμείς, οι μη νομικοί που δεν διαθέτουμε διατριβή στην Χαιδελβέργη, θα είχαμε να αντιτάξουμε τα εξής:

Σε ποιο σημείο του Συντάγματος ή της νομοθεσίας έχει διαβάσει ο κύριος υπουργός ότι το Κράτος  μπορεί να εκβιάζει τον πολίτη  και να παίζει με το ψωμί του;

Δεν γνωρίζει ότι  στις δημοκρατίες η  ελευθερία της επιλογής  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των ατομικών  και πολιτικών δικαιωμάτων, όπως αυτά κατοχυρώνονται στα συντάγματα των χωρών της Δύσης; Δεν έχει καταλάβει ότι η Δημοκρατία  υπάρχει για να διασφαλίζει ότι οι πολίτες ποτέ δεν παραπλανώνται ούτε εκβιάζονται, κάτι που δεν ισχύει για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα όπου επιβάλλονται υποχρεωτικότητες, γιατί το άτομο  θεωρείται κτήμα της Εξουσίας;

Γιατί πρέπει οι δύο ομάδες να είναι αντίπαλες και όχι «συνάδελφοι» που αρμονικά εργάζονται για το καλό του πολίτη; Μήπως να επιστρέψουν οι υγειονομικοί και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί, γιατί το σύστημα τους χρειάζεται όλους; Καλή η προσπάθεια, για να δημιουργηθεί αντιπαλότητα ,αλλά κάποιοι δεν θα μασήσουν. Το φιλάνθρωπο (μέχρι πρότινος ΕΣΥ) τους χρειάζεται όλους!

Κύριε Υπουργέ, δίνετε την εντύπωση ότι δεν παρακολουθούσατε φανατικά τα μαθήματά σας στη Νομική Σχολή. Για τη διατριβή σας πάλι, τα έχουμε πει…Καμιά επαφή!

Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσετε πώς θέλετε να σας καταγράψει η Ιστορία. Ως υπουργό μίας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας όπου πρωταρχική υποχρέωσή της είναι η προστασία της αξίας του ανθρώπου ή ως υπουργό ενός απάνθρωπου ολοκληρωτικού καθεστώτος που ξέρουμε τι τύχη θα έχει;

Όσον αφορά την επιλογή που έκαναν οι υγειονομικοί… βεβαίως και επέλεξαν! Όμως, δεν επέλεξαν να μην εργαστούν . Αυτό το επιλέξατε και το αποφασίσατε εσείς και οι όμοιοί σας.

Εκείνοι επέλεξαν να σεβαστούν τον κώδικα της Νυρεμβέργης, το Σύνταγμα και τις Υπερσυνταγματικές συνθήκες που αξιώνουν τη συναίνεση και απαγορεύουν τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις (=εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας). Επέλεξαν να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν και να αντιμετωπίζουν κριτικά την Επιστήμη τους, όπως όλοι οι Επιστήμονες που υπηρετούν τον άνθρωπο και μόνο. Επέλεξαν να μην δώσουν γη και ύδωρ!

Επέλεξαν να διατηρήσουν την Ελευθερία που τους έδωσε η φύση, ο  θεός και ο νόμος  και να αρνηθούν κάτι που δεν  θέλουν . Όπως κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος! Επέλεξαν να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην σας κάνουν τη χάρη, να μπουν ασπίδα για όλη την κοινωνία (ακόμη κι αν αυτή το αγνοεί). Επέλεξαν να γίνουν ένας ζωντανός πυρήνας αντίστασης με προσωπικό κόστος.

Σε αυτούς του ανθρώπους , κε Πλεύρη, αξίζουν πολλά περισσότερα από το να επιστρέψουν στις εργασίας τους.

Στον Νίκο που το βράδυ βγαίνει και μαζεύει παλιοσίδερα, για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του, στη Μαρία που  ζει από την αλληλεγγύη, στον Κώστα που βρίσκεται εννέα μήνες στον δρόμο, στη Σοφία που έκανε απεργία πείνας και έπεσε λιπόθυμη στα σκαλιά του Υπουργείου, στον Τάκη που δεν χάνει το θάρρος του…σε αυτούς, κε Πλεύρη, αξίζει να υποκλιθεί κάποιος….Κάποιος με κοινή λογική, ήθος, αίσθηση του καθήκοντος, ανθρωπιά…Κάποιος που υπηρετεί την αλήθεια, τέλος πάντων…

Για σκεφτείτε το…Με ποια πλευρά της Iστορίας θέλετε να είστε;

Περιμένουμε την επόμενη εμφάνισή σας. Φροντίστε να έχετε κάνει επανάληψη το Σύνταγμα και τις αρχές της Δημοκρατίας και να  ξέρετε τι σημαίνει επιλογή.

 Θα σας βάλω διαγώνισμα!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments