Αρχική Videos Νύχτα τρόμου στη Γαλλία, νέο κύμα εντάσεων και ταραχών

Νύχτα τρόμου στη Γαλλία, νέο κύμα εντάσεων και ταραχών

0

Περισσότερα από 700 άτομα συνέλαβε η Γαλλική αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής 2 Ιουλίου σε μια ακόμα ταραγμένη νύχτα στους δρόμους των πόλεων. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πάντως ότι η βία φαίνεται να έχει μειωθεί από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις και οι εντάσεις μετά το θάνατο ενός 17χρονος έφηβου από πυρά αστυνομικού. Σημειώνεται ότι 45.000 χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες ήταν και πάλι σε υπηρεσία όπως ακριβώς δηλαδή και το προηγούμενο βράδυ.

Παρά τα μέτρα τάξης πάντως η κατάσταση για ένα ακόμα βράδυ ξέφυγε καθώς σημειώθηκαν οδομαχίες, επεισόδια και λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. Τα video που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι άκρως χαρακτηριστικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σημειώθηκε επίθεση σε σπίτι Δημάρχου σε Περιφέρεια του Παρισιού όπου σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος τραυματίστηκαν η γυναίκα του και του παιδί του με αυτοκίνητο με το οποίο εμβόλισαν το σπίτι του πριν του βάλουν φωτιά.

Ο Εμμανουέλ Μακρον ανέβαλε την επίσκεψη τους τη Γερμανία για να μπορέσει να διαχειριστεί τη χειρότερη κρίση για την ηγεσία του από τότε που οι διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» παρέλυσαν μεγάλο μέρος της Γαλλίας στα τέλη του 2018.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments