Αρχική Videos “Άσκοπα τα λόγια του Όρμπαν για την Ουκρανία!”

“Άσκοπα τα λόγια του Όρμπαν για την Ουκρανία!”

0

Άσκοπα χαρακτήρισε τα λόγια του Βίκτορ Όρμπαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντίμτρι Κουλέμπα! Ο ίδιος σχολίασε την τοποθέτηση που είχε κάνει ο ηγέτης της Ουγγαρίας ο οποίος μερικές ημέρες πριν είχε πει ότι «μια νίκη της Ουκρανίας είναι αδύνατη» και ότι η πεποίθηση ότι η συνεχής δυτική βοήθεια στη χώρα θα άλλαζε κατά κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα ήταν «παρανόηση της κατάστασης».

Μιλώντας στη γερμανική ταμπλόιντ Bild ο Κουλέμπα τόνισε τα εξής:
«Βαρέθηκα να διαψεύδω αυτά τα άσκοπα επιχειρήματα. Ακούσαμε από την αρχή ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη. Όλα είναι απλά μπλα, μπλα, μπλα. Ενώ το Κίεβο κινείται προς τη νίκη, άνθρωποι όπως ο Όρμπαν απλώς προωθούν τις αφηγήσεις τους».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υπήρξε έντονος επικριτής της δυτικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία και των κυρώσεων στη Ρωσία. Μιλώντας στην Bild νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Όρμπαν επανέλαβε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία πιστεύει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια τεράστια καταστροφή. Η Ουγγαρία έχει κρατήσει ουδέτερη στάση στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η χώρα έχει αρνηθεί να παράσχει οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments