Αρχική Videos “Νωθρή σχιζοφρένεια”, η στάση των ΗΠΑ, λέει η Ρωσική Πρεσβεία

“Νωθρή σχιζοφρένεια”, η στάση των ΗΠΑ, λέει η Ρωσική Πρεσβεία

0

«Νωθρή σχιζοφρένεια» χαρακτήρισε η Ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της Επιτρόπου για τα δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα.

«Επιτρέποντας στους εαυτούς τους να κάνουν απαράδεκτες παρατηρήσεις για τον Ρώσο ηγέτη, οι αμερικανικές αρχές σιωπούν εσκεμμένα για τις δικές τους «θηριωδίες» στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη και το Βιετνάμ. Επιπλέον, προσπαθώντας να προστατεύσουν τους πολίτες τους από διεθνείς διώξεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ακόμη και απεχθή μέτρα κατά της ηγεσίας του δικαστηρίου, άνευ προηγουμένου οικονομικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώην εισαγγελέα Φάτου Μπενσούντα, η οποία ξεκίνησε έρευνα για τις θηριωδίες των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν», ανέφερε η πρεσβεία.

«Για χάρη των δικών τους γεωπολιτικών συμφερόντων, υποστηρίζουν την άνευ προηγουμένου απόφαση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Ρωσία, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», κατέληξε στην τοποθέτηση της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι «η ίδια η διατύπωση του ερωτήματος είναι απαράδεκτη – η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ και οποιεσδήποτε από τις αποφάσεις του είναι άκυρες από νομικής άποψης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments